Archief
WOS

WOS

Subsidie op videodeurbellen pas als gevolgen bekend zijn

Burgemeester Edo Haan wil eerst de privacygevolgen in beeld hebben voor hij subsidie op videodeurbellen geeft aan inwoners van Maassluis.

Dat zei hij na kritische vragen van GroenLinks en D66 op zijn plan om subsidie te geven op aanschaf van videodeurbellen. Raoul Kleijwegt van GroenLinks riep op niet te investeren in de videodeurbellen. "Wie kunnen de beelden zien? Hoe zijn ze beschermd en wat als ze in verkeerde handen vallen?" D66-raadslid Jesse de Jong was vooral bezorgd over de privacy en vroeg zich af of de beelden wel te gebruiken zijn door de politie.

Haan had niet gedacht dat een zinnetje over de mogelijke subsidie zo veel vragen zou oproepen. Hij zei dat hij de aankoop van de videodeurbellen wil stimuleren op verzoek van de politie. "Daarmee kunnen we het veiligheidsgevoel bevorderen en kunnen we de woning minder prettig maken voor ongenode gasten. Het helpt mensen buiten de deur te houden en kinderen kunnen bijvoorbeeld zien wie bij hun oude ouders voor de deur staat". aldus de burgemeester.

Maar doof voor de kritiek was hij niet: "Er komt een notitie over de privacyproblematiek. Voor die tijd nemen we geen onomkeerbare stappen", besloot Haan.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek