Archief
WOS

WOS

Maassluise wethouder ziet proef met lawaaiflitspaal wel zitten

De Maassluise wethouder Fred Voskamp heeft dinsdagavond tijdens de behandeling van de begroting enthousiast gereageerd op de suggestie voor een proef met een zogeheten lawaaiflitspaal.

Het CDA had een motie ingediend voor een onderzoek naar de mogelijkheden voor een lawaaiflitspaal op plekken waar dusdanig hard met motorvoertuigen wordt opgetrokken dat de omwonenden er ernstige overlast van ervaren. Volgens fractievoorzitter Marcel 't Hart gaat het met name om de Laan 1940-1945, Industrieweg, Westlandseweg en Julianalaan.

In Amsterdam wordt de lawaaiflitspaal momenteel getest en er zijn ook plannen om zo'n proef te doen in Rotterdam en Schiedam. "Vooral 's nachts wordt het gaspedaal flink ingedrukt op de doorgaande wegen. Dat is hinderlijk, daar moeten we iets aan doen", zei de CDA-voorman.

Wethouder Voskamp gaat Maassluis aanmelden om mee te doen aan de test, wel met de waarschuwing dat er tijdens de proef geen bekeuringen worden uitgedeeld. Onderzoek moet uitwijzen of het geluid van bijvoorbeeld auto's en motoren daadwerkelijk gefilterd kan worden.

Marcel 't Hart vertelt bij Maarten in de Middag over de flitspaal

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek