Archief

Gemeenteraad Maassluis unaniem achter begroting

De begroting 2022-2025 voor de gemeente Maassluis is door de hele gemeenteraad aangenomen.

Forum voor Maassluis dreigde tegen te stemmen, omdat ze vonden dat de begroting vol fouten en aannames zat en dat de cijfers niet klopten. Dat leidde tot veel commentaar van collega-raadsleden en het college van burgemeester en wethouders die vonden dat hij genoeg tijd had om de vragen eerder in de begrotingsbehandeling te stellen en niet in de raad waarin die wordt vastgesteld. Uiteindelijk stemde Forum voor Maassluis toch voor en werd de begroting alsnog unaniem aangenomen.

De gemeente gaat volgend jaar meer dan 104,8 miljoen euro uitgeven. Het geld gaat onder meer naar een rainproof rioolsysteem en waterbergingsystemen. Er gaat 7,5 miljoen euro naar ruimtelijke ordening, bouwen en wonen. De gemeente wil bijvoorbeeld ook meer speciale woonvormen voor ouderen realiseren.

En net als vorig jaar gaat een deel van het geld naar onderhoud aan bruggen, kademuren en damwanden en een snelfietsroute. Daarnaast zijn er ook bezuinigingen ingepland voor een totaal van 1,7 miljoen euro.

Lokale lasten

In de begroting staat wat de inwoners aankomend jaar moeten gaan betalen aan gemeentelijke belastingen en heffingen. Het gaat dan om onder meer de onroerende onroerendezaakbelasting (ozb). Het totaalbedrag aan de lokale lasten stijgt volgend jaar met zo'n 11 euro voor eigenaren van een woning met een gemiddelde waarde.

Dit is de laatste begroting van deze bestuursperiode en dit college van burgemeester en wethouders. In maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek