Archief
WOS

WOS

Druk op Franciscus Vlietland-ziekenhuis neemt toe door coronapatiënten

De nieuwe coronamaatregelen zijn hard nodig en liefst nu in plaats van zaterdag, zegt Niels Honig van het Franciscus Vlietland-ziekenhuis in Schiedam.

"We vragen al dagen om nieuwe maatregelen, die zijn nodig en zaterdag vinden we te laat, omdat we zien dat het nu al misgaat." Hij ziet hele zieke mensen binnenkomen en die verdringen de normale zorg. "Er zijn niet genoeg bedden om iedereen op te vangen. Rond de 80 procent van de patiënten op de intensive care is niet gevaccineerd. Dus er zijn nog mensen die wel prikken hebben gehad en ziek worden. De 1,8 miljoen mensen die niet zijn gevaccineerd kunnen zo ziek worden dat ze in het ziekenhuis belanden", zegt Honig.

Beter handhaven van de maatregelen kan de snelle groei volgens Honig een beetje dempen. Sinds een week verplaatst zijn ziekenhuis ook weer patiënten buiten de regio om de lasten voor de ziekenhuizen een beetje te spreiden, maar het ziekenhuis zit op de grens om weer reguliere zorg op te schorten. Honig ziet dat bij collega's elders in het land al gebeuren. "Dat terwijl we hoopten dat we niet meer in die situatie zouden komen", zegt hij tegen Linda Groenewegen in de Ochtendshow.

Luister het hele gesprek hieronder:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis