Archief
WOS

WOS

Voortaan je rijbewijs online verlengen in Maassluis

Inwoners van Maassluis kunnen vanaf 1 november hun rijbewijs digitaal verlengen of met categorieën uitbreiden.

Het online aanvragen gaat via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en kan alleen voor het verlengen of de uitbreiding van categorieën op het rijbewijs. Het document ligt al twee werkdagen na de aanvraag klaar op het gemeentehuis.

Het online verlengen of uitbreiden van een rijbewijs kent wel specifieke eisen. Zo moet je een geldig identiteitsdocument met een digitale chip tot je beschikking hebben. Paspoorten en identiteitskaarten hebben deze chip, net als rijbewijzen uitgegeven na 2014. De chip is nodig om je identiteit te kunnen verifiëren bij de aanvraag via je DigiD account.

Voor het invullen moet je eerst naar een erkende fotograaf of fotocabine zijn geweest. De fotograaf stuurt onder vermelding van je huidige documentnummer de pasfoto door naar de RDW. Zodra die de foto heeft goedgekeurd, ontvangt de aanvrager een mailtje waarmee het online verlengen kan worden aangevraagd

In Hoek van Holland was het al langer mogelijk om online je rijbewijs te verlengen. Inwoners van Westland en Midden-Delftland moeten nog even geduld hebben, het is nog niet bekend of en wanneer het digitaal verlengen in deze gemeentes wordt ingevoerd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis