Archief

Pleegouders Willem en Monique verhuizen naar Heenweg

Willem van der Steen en zijn vrouw Monique zijn pleegouder en hebben altijd een huis vol met pleegkinderen.

"Als je een hart voor kinderen hebt, een huis ervoor en een plekje over dan is het fantastisch om een kind in een stabiele en veilige omgeving te laten opgroeien", zegt Van der Steen. Het huis in 's-Gravenzande met een bordje de naam van het gezinshuis 'Mi Casa, Su Casa' naast de deur, is te klein geworden.

Bijna een jaar is het gezin op zoek geweest naar een nieuwe locatie en nu is een oplossing nabij. De familie van der Steen heeft een kavel gekocht in Heenweg van 1.000 vierkante meter. Ruim genoeg voor een groot huis en een tuin. "Kerst 2022 hopen we erin te kunnen met het hele gezin", aldus Van der Steen.

Vanaf 3 tot en met 10 november is het de Week van de Pleegzorg. De gemeente Westland telt meer dan honderd pleeggezinnen en daarmee behoort ze, naar eigen zeggen, tot de gemeenten met de meeste pleegouders in de regio. Er is al jaren een groot tekort aan pleeggezinnen. De regio Haaglanden komt momenteel 60 gezinnen tekort en landelijk zijn minimaal 3.500 pleegouders per jaar nodig. Deze week is het de week van de pleegzorg en is er extra aandacht voor pleegouders en de roep op meer mensen die een kind in nood willen opvangen. Kijk op openjewereld.nu/groenlicht voor meer informatie.