Archief
Ferry Dankier via Twitter

Lierse kerstmeeting wordt doorlopend kerstverhaal

De Lierse kerstmeeting vindt vanaf dit jaar in een andere vorm plaats.

Na 60 jaar is de bijeenkomst op Tweede Kerstdag niet meer in een bedrijfshal. In plaats daarvan is er een wandeling langs alle kerken in het dorp.

De hal waar de bijeenkomst altijd plaatsvond, is verkocht. "Het is tweeledig", zegt organisator Lennart van Berkel in het WOS-radioprogramma Maarten in de Middag. "Enerzijds heeft de hal inderdaad een andere eigenaar. Anderzijds is ook de maatschappij waarin wij leven veranderd. We leven in een 24-uurseconomie. Vroeger was het zo dat na het kerstreces alles langzaam op gang kwam. Nu zien we dat zo'n hal op Tweede Kerstdag alweer volop in bedrijf is en dat er geen ruimte meer is voor ons om een ochtend met een kerstmeeting te vullen."

"Nu is het ook zo dat het in deze coronatijd sowieso twijfelachtig is of daar met zo'n grote groep terecht hadden gekund." Daarom is er dus gekozen voor een alternatief. "We gaan meer naar het dorp toe. In de vier kerkgebouwen gaan we een doorlopend modern kerstverhaal vertellen." Groepen mensen wandelen op Tweede Kerstdag naar alle kerken en in elke kerk wordt een andere scène van het verhaal verteld. "Dat doen we met een stukje toneel en muziek en als het mag ook samenzang."

Beluister het hele gesprek met Lennart van Berkel:

Vanavond worden nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, maar daarover maakt Van Beukel zich geen grote zorgen. "We hebben het zo bedacht dat we in overzichtelijke groepen langs de kerkgebouwen gaan en dus zijn we ook veel buiten. En in in alle kerken kun je op ruime afstand van elkaar staan. Het enige waarin een beperking zou kunnen ontstaan, is de samenzang. Dat zou dan moeten worden vervangen."

Aanmelden voor deelname aan de kerstmeeting kan nog niet. De organisatie is nog bezig met de voorbereidingen. Wat niet anders is, is dat de kerstmeeting op Tweede Kerstdag vanaf 10.00 uur live te beluisteren is op WOS Radio.