Archief

Pech voor Jack van der Ende in finale BMW M2 Cup

De finaleraces van BMW M2 Cup op het TT-circuit van Assen zijn voor Jack van der Ende en zijn teammaat Max Veels zijn op een teleurstelling uitgelopen.

Tijdens de wedstrijden werd het duo voortijdig uitgeschakeld door een aanrijding met een concurrent.

Na de kwalificaties, waarin het duo zich naar de derde tijd reed, zag het er nog veelbelovend uit. De eerste race zaterdag duurde voor Veels echter niet erg lang. Toen de startlichten waren gedoofd, werd hij direct keihard geraakt door een concurrent. Teleurgesteld moest Veels al na een paar honderd meter uitstappen. Jack van der Ende verging het tijdens de zondagrace niet veel beter. Opnieuw kreeg de auto bij de start een beuk. "Na een paar tikken stond het stuur scheef en kon ik eigenlijk niet verder. Ik heb het nog wel geprobeerd, maar het was zinloos", aldus Van der Ende.

Het debuutseizoen van de BMW M2 Cup kreeg daarom niet de finale waarop beide rijders hadden gehoopt. Een top-3 notering in het eindklassement zat er daarom ook bij lange na niet in. "Aan onze snelheid lag het niet, want we hebben meermaals bewezen tot de snelsten te horen in de klasse", aldus beide rijders.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland