Archief
WOS

WOS

Grove sloop van flat Mgr. W.M. Bekkerslaan van start

De sloop van de flat aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan in Maassluis is inmiddels in volle gang.

Met een sloopkraan wordt het gebouw steeds verder afgebroken. De flat ,die al sinds 2015 op de nominatie stond om gesloopt te worden, gaat plaatsmaken voor het nieuwbouwproject ‘Groen'. Er komen 23 eengezinswoningen voor terug.

De flat stond ondanks het sloopbesluit nog altijd overeind, de appartementen werden gebruikt als wisselwoningen voor de projecten Jan Luykenstraat, Da Costaplein, Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat. Bewoners konden hier tijdens de bouw van de nieuwe woningen tijdelijk wonen. Sinds april stond het flatgebouw leeg en in juli werd begonnen met de voorbereidende sloopwerkzaamheden. Zo moest er eerst asbest worden verwijderd en werden de nutsaansluitingen uit de woningen gehaald. Op 18 oktober is de aannemer begonnen met de daadwerkelijke sloop van het pand.

De aannemer verwacht eind december dit jaar klaar te zijn met de sloopwerkzaamheden. De bouwput wordt tijdelijk aangevuld met grond, maar de hekken blijven staan. Op de plek van de flat worden 23 nieuwe energieneutrale eengezinswoningen gebouwd,. De verkoop van deze woningen ging in september van start en inmiddels zijn alle woningen onder optie.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis