Archief
Fred van der Ende

Drie transporteurs verder als één sierteeltvervoerder

De Westlandse transportbedrijven De Winter Logistics en Wematrans en Van Zaal uit Noord-Holland gaan samen onder één vlag: Floriway.

Gisteren hebben de transporteurs samen met bloemenveiling Royal FloraHolland de aandelenoverdracht getekend.

Floriway is een initatief van FloraHolland, de bloemenveiling is ook grootaandeelhouder in het nieuwe bedrijf. Idee achter de samenwerking is het optimaliseren van een groter deel van de logistieke sierteeltketen. "Door de vervoersstromen voor directe en voor klok stromen te bundelen, kunnen we het vervoer en logistieke activiteiten vanaf de tuin slimmer regelen waardoor tijd en kilometers worden bespaard", zo is te lezen in een persbericht van FloraHolland.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft onderzocht of Floriway niet voor problemen voor de concurrentie bij het vervoer van bloemen en planten gaat zorgen, maar dat bleek niet het geval. De bloemenveiling benadrukt dat kwekers, kopers en retailers een vrije keuze houden om gebruik te maken van het transportbedrijf dat hun voorkeur heeft.

Klanten van de bedrijven merken voorlopig nog niets van het nieuwe bedrijf. Het komende jaar blijven de drie transporteurs nog onder hun eigen naam rijden.