Archief
Google Streetview

Bushalte Nieuweweg in Honselersdijk wordt opgeheven

Busreizigers in Honselersdijk kunnen vanaf 2022 geen gebruik meer maken van de halte Nieuweweg.

De halte wordt geschrapt, omdat Honselersdijk nu drie bushaltes op korte afstand van elkaar heeft en dit veel stoppen betekent. Lijn 456 (Den Haag-Leyenburg naar Schiedam via Naaldwijk) valt onder het zogenoemde R-net (een vorm van hoogwaardig vervoer) en wordt dan ook gezien als een snelle ov-verbinding. Om de snelheid erin te houden, verdwijnt de halte Nieuweweg dus.

Vervoerder EBS liet vorig jaar al weten dat het aantal reizigers dat gebruik maakte van de halte Nieuweweg vóór de coronacrisis dagelijks minder dan 40 was. Voor de verderop gelegen haltes Nederhof en Strijplaan lag dat aantal op respectievelijk gemiddeld 192 en 213.

Het schrappen van de bushalte zal voor de reizigers woonachtig in de omgeving van Honsel Noord zo'n 200 tot 400 meter extra loopafstand betekenen.

EBS

Er is ook gekeken naar een andere variant, waarbij alle drie de Honselse haltes plaatsmaken voor één nieuwe halte ter hoogte van de Stationsweg. Het college van B en W in Westland heeft deze week echter besloten om te gaan voor de variant waarbij alleen de Nieuweweg verdwijnt.