Archief
NLJobs

Zeker voor 2023 nog geen arbeidsmigrantenhotel bij Maasdijkse McDonald's

De vergunningverlening voor het arbeidsmigrantenhotel dat uitzendbureau NL Jobs nabij de Maasdijkse McDonald's wil bouwen, stagneert.

Dat bevestigt Richard Singendonk van NL Realty, het vastgoedbedrijf van NL Jobs. Het betekent dat er nog geen zicht is op de start van de bouw van een logiesverblijf voor ruim 250 arbeidsmigranten, laat staan wanneer dat feitelijk in gebruik genomen zou kunnen worden.

In dit bouwplan gaat het om een vergunningverlening in twee fases. Begin dit jaar is de vergunning fase 1 verleend. Daarbij gaat het, simpel gesteld, om algemene ruimtelijke aspecten, waaronder de contouren van het gebouw. Fase 2 betreft de concrete technische invulling van het gebouw. Pas als die fase is goedgekeurd kan de bouw van start.

Tegen de vergunning fase 1 blijkt bij de rechter beroep te zijn aangetekend door projectontwikkelaar Westbrick. Die kreeg geen vergunning van de gemeente Westland en voelt zich daarom ernstig benadeeld. Westbrick had immers in 2018 als eerste ontdekt dat aan een te bouwen hotel nabij de McDonald's geen beperkingen waren gesteld en er dus ook bijvoorbeeld arbeidsmigranten in mochten worden gehuisvest.
De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft deze week uitgesproken dat er sprake is van een ongelijke behandeling en dat de gemeenteraad van Westland een nieuw besluit moet nemen over het begin 2019 vastgestelde bestemmingsplan voor dit deel van het bedrijvenpark Honderdland.

Pas op de plaats

Feitelijk had NL Realty al wel een vergunningaanvraag fase 2 kunnen indienen, maar vanwege voornoemde zaak bij de Raad van State en het beroep van Westbrick tegen het eerste deel van de vergunning heeft NL Realty pas op de plaats gemaakt.

Het is inmiddels ruim drie jaar geleden (15 augustus 2018) dat de vergunningaanvraag door NL Jobs Vastgoed BV werd ingediend. Singendonk deelt de voorzichtige conclusie dat het beoogde arbeidsmigrantenhotel er ook het komende jaar nog niet zal staan.