Archief
WOS

WOS

Rijk Zwaan wil wilgen bij Perdiksepad kappen

Als het aan groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan ligt gaan de knotwilgen langs oude Perdiksepad in De Lier tegen de vlakte.

Het bedrijf heeft bij de gemeente Westland vergunning aangevraagd voor de kap van 19 bomen.

Het concern gaat uitbreiden en daarbij komt het Perdiksepad te vervallen. Het idee is om iets verderop, tegenover het veelgebruikte fietspad Kralingerpad, een wandelpad aan te leggen. Dat pad is nu vrij smal en wordt behalve door fietsers ook door wandelaars gebruikt.

Lierenaren met veel historisch besef waren bang dat de eeuwenoude straatstenen en de knotwilgen in de afvalcontainer zouden belanden. Een oplossing zou zijn om de stenen en wilgen te verplaatsen naar het nieuwe wandelpad. Maar uit onderzoek van de gemeente Westland blijkt dat herplanting van de wilgen niet mogelijk is.

Rijk Zwaan laat weten dat er in plaats van de wilgen ander groen komt. Wat er met de eeuwenoude straatstenen gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Raadslid van CDA Westland Cor van der Mark was eerder tegenstander van dit plan, en vertelt bij Maarten in de Middag hoe hij denkt over de gang van zaken