Archief

Hemelwatersysteem in Maassluis moet wateroverlast verkleinen

Op de Uiverlaan in Maassluis wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe hemelwatersysteem.

Hiermee heeft Maassluis de mogelijkheid schoon regenwater direct af te voeren naar onder andere vijvers, sloten en de haven. Daardoor wordt de kans op wateroverlast een stuk kleiner.

Het hemelwatersysteem bestaat uit een grote buis die onder de grond ligt tussen de Burgemeesterswijk (Kwartelsingel) en de haven. Het gescheiden afvoersysteem voorkomt onnodige vermenging van schoon regenwater met vervuild afvalwater. Voorheen kwam zowel het schone regenwater als het vervuilde water terecht bij de rioolwaterzuivering in Vlaardingen. Hier werd het water schoongemaakt en geloosd in de Nieuwe Waterweg. In de nieuwe situatie legt het schone regenwater niet meer deze onnodig lange weg af, maar wordt het direct afgevoerd naar nabijgelegen vijvers, sloten of de haven.

Het project is een samenwerking tussen het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Maassluis. Met dit systeem moeten incidenten, zoals bij de Rozenlaan begin september dit jaar, worden voorkomen.

Manita Koop van het Hoogheemraadschap van Delfland vertelt dat we ook in de rest van de regio voorlopig drogen voeten zouden moeten houden

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Maassluis