Archief
Regio1 5

Regio1 5

Drie jaar cel voor mislukte drugsdeal 's-Gravenzande

Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is veroordeeld tot drie jaar cel voor een poging tot het in handen krijgen van ruim 500 kilo cocaïne. De drugs werden door de politie gevonden bij koelbedrijf Agro Merchants in 's-Gravenzande.

Tegen de hoofdverdachte was 5,5 jaar cel geëist. Vijf medeverdachten werden veroordeeld tot straffen van 100 dagen celstraf tot ruim twee jaar cel. Volgens de rechtbank is bewezen dat de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan voorbereidingshandelingen voor de invoer en het vervoer van verdovende middelen, weet mediapartner Omroep West.

De zes mannen zaten in mei 2018 achter een vrachtwagenchauffeur aan, die in een lading dozen met ananaskronen ook de cocaïne vervoerde. Ze wilden de chauffeur in eerste instantie overvallen, maar omdat het te druk was op de weg volgden ze de chauffeur naar het koelbedrijf in 's-Gravenzande.

Ananassen uit Costa Rica

Het was de bedoeling dat één van de mannen zich zou laten insluiten bij dat bedrijf en zijn handlangers zou roepen als alle medewerkers het terrein hadden verlaten. Maar dat plan mislukte omdat de andere mannen al door de politie in de gaten werden gehouden na de diefstal van een pallet met ananassen uit Costa Rica in Waddinxveen. Daar zat vermoedelijk ook coke tussen.

Kort na het afzetten van hun collega werden deze mannen door de politie opgepakt in Naaldwijk. Die aanhouding leidde tot de nodige commotie in zowel Naaldwijk als 's-Gravenzande, omdat er urenlang een politiehelikopter boven het gebied vloog.

Onderkoeld geraakt

De man die zich had laten insluiten bij het bedrijf in 's-Gravenzande werd na uren teruggevonden in een koelcel, waar hij onderkoeld was geraakt.