Green Eagles

Green Eagles opnieuw nipt onderuit

De basketbalsters van Green Eagles zullen gisteravond een déjà vu hebben beleefd. Net als vorige week ging de ploeg uit Maassluis in eigen huis met slechts één punt verschil onderuit.

Na de nederlaag vorige week tegen US (58-59), werd het tegen Binnenland uit Barendrecht nu 54-55. Tussendoor won Green Eagles overigens nog wel in de beker.

De wedstrijd had een dramatisch begin. Speelster Renate Warffemius maakte een actie richting de ring, maar kwam daarbij verkeerd op haar voet terecht. Zij moest daarom ook naar het ziekenhuis gebracht worden. Later deze week zal moeten blijken hoe ernstig de blessure is.

Na een onderbreking van enkele minuten, pakte Binnenland bij de hervatting de eerste punten. Green Eagles kwam echter terug en stond aan het eind van het eerste kwart met 17-15 voor. Bij rust waren de verhoudingen niet heel anders en stond het 30-29.

Aan het begin van het derde kwart leek de thuisploeg ontketend en liep zo uit naar 38-31. Door veel missers kon Binnenland echter terug in de wedstrijd komen, met een stand van 42-43 aan het einde van het derde kwart tot gevolg. Green Eagles bleef daarna veel kansen missen, maar kwam in eerste instantie toch op 51-44. Binnenland kwam opnieuw terug, zelfs tot 54-54 in de laatste minuut. Een strafworp tien seconden voor het eind maakte het daarna nog 54-55.

Daarmee blijft Green Eagles na drie duels nog puntloos in de promotiedivisie. De ploeg is nu een paar weken vrij, voordat op 30 oktober de uitwedstrijd tegen De Groene Uilen op het programma staat. Die ploeg won tot nu toe alles.