Green Eagles

Basketbalsters Green Eagles door in beker

De basketbalsters van Green Eagles uit Maassluis hebben gisteravond de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt.

De formatie van coach Ron den Hoedt ging in Bunschoten-Spakenburg op bezoek bij Shooters, dat één klasse lager speelt. Het werd 41-62.

De gasten uit Maassluis kregen al na één minuut spelen een wake-upcall, omdat de thuisploeg toen met 6-0 (drie tweepunters) voor stond. Daarna begon het aan Eagles-zijde beter te lopen. Na het eerste kwart waren de verhoudingen duidelijk en stond het 11-20. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Den Hoedt de mogelijkheid om nieuwe verdedigings- en aanvalspatronen uit te proberen en alle speelsters speeltijd te gunnen. Zodoende kwam ook bijna iedereen aan scoren toe.

Daarmee kan Green Eagles met een goed gevoel naar zaterdag kijken. Dan staat de competitiewedstrijd in de promotiedivisie tegen het sterke Binnenland op het programma. Eagles is na twee duels nog puntloos.