Archief

Actievoerders Hoekse Recreatieoord zijn nu plannenmakers

De bewoners van het Recreatieoord in Hoek van Holland zijn nu geen actievoerders meer, maar ze zijn plannenmakers geworden.

Dinsdag heeft een delegatie van de recreantenadviesraad een toekomstvisie aangeboden aan de wethouders Bas Kurvers en Said Kasmi van de gemeente Rotterdam. Deze visie is gemaakt door de Hoekse Gebiedscommissie en de adviesraad van het oord. Ambtenaren van Rotterdam hebben ondersteuning verleend. Dit nadat het Rotterdamse college het plan tot verkoop van Recreatieoord Hoek van Holland had ingetrokken.

In de visie is een stedenbouwkundig beleidsplan opgenomen. Verder is er nagedacht om de huisvesting voor de 1.100 gezinnen in de toekomst te borgen. Er is breed onderzoek gedaan onder Hoekse inwoners en ondernemers, maar ook onder de 1.100 gezinnen.

Daarin kwam naar voren dat de stedenbouwkundige opzet, een stukje cultuurhistorie en de inkomstenbron voor het Hoekse havendorp belangrijke punten zijn. De toekomstvisie vraagt beslissingen vanuit de politiek om richting te geven aan die toekomst.

Op woensdag 17 november is een volgende stap in het proces. De makers van de toekomstvisie hopen dat de politiek op die dag in de raadsvergadering knopen gaan doorhakken.

Youk Kouwenhoven over het visieplan