Archief
Archieffoto HVHW

Archieffoto HVHW

Hoogerwerf en Dalrymple naar wereldbekerwedstrijden in Azië

De Wateringse shorttrackers Dylan Hoogerwerf en Georgie Dalrymple reizen halverwege deze maand af naar het Azië, om daar mee te doen aan twee wereldbekerwedstrijden.

De eerste wedstrijd is van 21 tot en met 24 oktober in de Chinese hoofdstad Peking, een week later moeten de shorttrackers aan de bak in de Nagoya (Japan). Bondscoach Jeroen Otter heeft bij zowel de mannen als de vrouwen zes shorttrackers geselecteerd.

Hoogerwerf en Dalrymple kennen een matige start van het seizoen. Afgelopen weekend lieten ze nog niet de top van hun kunnen zien tijdens de International Invitation Cup in Heerenveen. Hoogerwerf, die een week eerder nog ziek op bed lag, had als beste klassering een zesde plaats op de 500 meter. Dalrymple werd op diezelfde afstand bij de vrouwen vijfde. In de eindrangschikking eindigden zij allebei op de tiende plek.
Kay Huisman uit Monster, die in Heerenveen overall achtste werd, ontbreekt in de wereldbekerselectie.

In november staan er nog wereldbekerwedstrijden gepland in Debrecen (Hongarije) en Dordrecht. Daarna wordt duidelijk hoeveel shorttrackers Nederland mag afvaardigen op de Olympische Winterspelen, die in februari worden gehouden in Peking.