Archief

Stoppen Fast Ferry donderslag bij heldere hemel voor personeel

De medewerkers van de RET hebben uit de media moeten vernemen dat de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte per 1 januari stopt.

"Ik zag het vanmorgen op nieuwssites. Triest om het op deze manier te horen", vertelt een van de schippers voor de WOS camera. Het Rotterdamse vervoersbedrijf zegt niet de kans te hebben gehad het personeel in te lichten. "De RET was nog over het contract in gesprek en is niet officieel geïnformeerd over de beëindiging", zo laat woordvoerder Rolf Harbers weten. "We betreuren het dat de gemeente hierover nu al naar buiten is gegaan."

De gemeente Rotterdam is sinds 2019 bezig om een nieuwe exploitant te vinden voor de Fast Ferry. Openbare aanbestedingen hebben niets opgeleverd, zo liet wethouder Judith Bokhove de gemeenteraad weten. Met de RET is nog wel gesproken over een uitgeklede verbinding. Maar ook dat bleek volgens haar geen optie, omdat vervoer over land tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte goedkoper zou zijn. Tot verbazing en ontstemming van de RET besloot de wethouder de raadsbrief al vrijdag 1 oktober te publiceren. "We hadden er de voorkeur aan gegeven om de opzegging eerst te formaliseren, zodat we de betrokken medewerkers en reizigers hadden kunnen informeren over het voor hen ingrijpende besluit."

De Fast Ferry werd in 2008 in het leven geroepen voor vervoer van en naar de Berghaven in Hoek van Holland. De boot voor fietsers en voetgangers vaart op werkdagen een keer per uur en op zaterdag en zondag zes keer per dag.