Archief
Archief WOS

Archief WOS

EBS denkt aan snellere busverbinding tussen Westland en TU Delft

Komt er in 2022 een snellere busverbinding tussen Westland en de TU Delft? Als het aan vervoerder EBS ligt wel.

Dat blijkt uit plannen die EBS heeft ingediend bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Het idee is om buslijn 32 ('s-Gravenzande - station Delft) te koppelen met lijn 455 (Delft Station - Zoetermeer). Dat scheelt dagelijks voor een groot aantal reizigers op beide lijnen een overstap en dus wachttijd.

Voordeel is volgens de vervoersmaatschappij dat er een doorgaande verbinding bestaat tussen Westland en de TU-campus en tussen Pijnacker/Delfgauw en het ziekenhuis in Delft. Ook ontstaat er zo een tweede busverbinding van Westland naar Zoetermeer. Nu kunnen busreizigers naar Zoetermeer alleen gebruik maken van lijn 30.

De Lier

Mogelijk zorgen de plannen voor balende reizigers uit De Lier. De nieuwe verbinding moet namelijk een zogenoemde R-netlijn worden, net als bijvoorbeeld lijn 456 (Den Haag - Naaldwijk - Schiedam. R-net staat voor snel en aantrekkelijk vervoer. Die snelheid kan straks alleen gehaald worden als de bushaltes in de dorpskern De Lier worden opgeheven. Dat zou betekenen dat de bus alleen stopt op de provinciale weg.

Of de nieuwe buslijn er straks ook daadwerkelijk komt, is nog de vraag. EBS wil eerst graag met de MRDH en de diverse gemeenten om tafel om te kijken wat er mogelijk is.