Archief
WOS

WOS

'Iedere Westlander aan de cocktail'

Wesley Willemsen uit Naaldwijk heeft van zijn passie zijn werk gemaakt: hij is cocktailmaker.

Na jarenlang horeca-ervaring achter de bar had hij de biertjes en wijntjes wel gezien, hij wilde iets meer. Toen hij daarna ook nog een tijdje in de keuken had gewerkt, was het voor hem alleen maar logisch om smaken uit de keuken en van achter de bar te combineren.

"Toen ik met Cocktail Creators begon, heb ik mezelf als doel gesteld dat alle Westlanders een favoriete cocktail moeten gaan krijgen", vertelt hij. Om dat een beetje te stimuleren gebruikt hij veel streekproducten en zet hij wel eens een cocktailbar op een schuit. "Het leukste aan mijn werk is het gezicht zien van mensen als ik een cocktail voor ze gemaakt heb. Om te zien of ze het lekker vinden of dat het juist een beetje een aparte smaak heeft."

Alcoholarme cocktails

Ook voor wie minder of geen alcohol wil drinken, is er steeds meer keuze in de cocktailwereld. Naast de groeiende hoeveelheid alcoholvrije bieren en wijnen zijn er namelijk ook steeds meer alcoholvrije 'sterke dranken'. "Ze distilleren de kruiden dan mee met het maakproces, daardoor lijkt een drank bijvoorbeeld heel erg op gin of rum, maar het mag niet zo heten omdat er geen alcohol in zit. Dat is echt een opkomende trend", vertelt de Naaldwijker.

"Wat je ook steeds meer ziet, is cocktails met een basis van bijvoorbeeld wijn of port of een vermouth. Op die manier heb je een heel laag alcoholpercentage", legt hij uit. Kortom: voor ieder wat wils.

Zelf enthousiast geworden over de cocktailmakerij? Op onze instagrampagina deelde Wesley een van zijn zomerse cocktailrecepten.