Archief
WOS

WOS

Woningbouw rondom voormalige kerk Maasdijk in bestemmingsplan

Het project 'Wonen Rond de Toren' in Maasdijk verkeert in een belangrijke fase door de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan.

Rond het voormalige kerkgebouw De Hoeksteen moeten 22 woningen komen: 11 appartementen en 11 grondgebonden woningen.

Het kerkgebouw aan de Prinsenlaan is vorig jaar zomer leeg komen te staan door de fusie van de Protestantse Gemeente Maasdijk en de Gereformeerde Kerk. De fusiegemeente huist nu in Het Kruispunt aan de Nassaustraat.

Langs de Prinsenlaan staan vijf rijwoningen van twee lagen met een kap ingetekend. Ook moet langs de Prinsenlaan een appartementencomplex van vier lagen hoog komen. Er is ruimte voor elf appartementen, waarvan acht in het sociale huursegment en drie in de vrije huursector of middeldure koopsector (tot 310.000 euro). De entree van het appartementencomplex wordt gekoppeld aan de markante kerktoren, die behouden blijft.

Verder wil de ontwikkelaar twee villa's en twee twee-onder-één-kap-woningen realiseren langs de Doormanstraat. De pastoriewoning aan de De Ruyterstraat blijft behouden. Hiernaast worden twee patiowoningen gerealiseerd. Er worden 36 parkeerplaatsen aangelegd en er is in de plannen ruimte voor groen.

Belanghebbenden kunnen nog tot 27 augustus reageren op de plannen.