Archief
Signbiblio

Signbiblio

'Vriendenstichting' VDL doet aangifte tegen penningmeester

Het bestuur van de stichting Vrienden van VDL heeft aangifte gedaan tegen de voormalig penningmeester van deze stichting, omdat hij de afgelopen jaren onrechtmatige (forse) uitgaven zou hebben gedaan.

De stichting heeft als doel om voetbalvereniging VDL in Maassluis op een hoger plan te brengen. Zo is ze onder andere verantwoordelijk geweest voor het nieuwbouw van de kleedkamers.

Volgens 'Vrienden'-voorzitter Wim Tuit kwam de zaak onlangs aan het licht, toen het bestuur de jaarstukken van de afgelopen drie jaar is gaan terugkijken. Om wat voor bedragen het precies gaat, wil hij nog niet zeggen omdat de bewijslast nog niet compleet is.

De voormalig penningmeester wil, zolang de zaak loopt, tegenover de WOS niet reageren op de aantijgingen. Volgens Tuit heeft de man gezegd dat hij 'de stukken heeft ingeleverd op de geëigende plaats'. "Maar wij kunnen ze niet vinden", aldus Tuit.

Voor de stichting zelf heeft het incident geen gevolgen, omdat die volgens Tuit gezond is. Hij baalt er persoonlijk wel van, omdat hij een vriendschappelijke band met de penningmeester had opgebouwd en binnen de stichting veel met hem heeft meegemaakt.

De penningmeester van de 'vriendenstichting' had binnen VDL groot aanzien. Hij werd voor al zijn verdiensten in 2017 benoemd tot erelid en kreeg in datzelfde jaar ook de Erespeld der Gemeente uitgereikt.
Het onderzoek is in handen van het Openbaar Ministerie.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis