Archief
WOS

WOS

Oproep aan gedupeerden Beukenhage om zich te melden

Janine van Berkel van de inzamelactie voor herstel van de vernielde graven op begraafplaats Beukenhage in 's-Gravenzande roept gedupeerden op zich bij haar te melden.

De teller van de inzamelingsactie staat inmiddels op 12.037 euro. Een deel van dat geld is voor administratiekosten voor het opzetten van de actie en dan blijft er nog ongeveer 10.000 euro over om te verdelen. "Met ruim 100 gedupeerden en een evenredige verdeling, is dat natuurlijk niet meer dan de kosten van een nieuw lantaarntje of een mooi boeket, maar ik vind het supertof en warm dat zoveel medebewoners en anderen dit hebben mogelijk gemaakt. En ik hoop dat de gedupeerden zich hiermee verwarmd voelen", schrijft Van Berkel op Facebook.

De inzameling loopt nog door tot 14 augustus, maar Van Berkel is nu al bezig met de afronding. Zij heeft zich laten adviseren door de gemeente over hoe ze het geld bij de gedupeerden krijgt. Die mag volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de AVG, geen persoonsgegevens verstrekken.

Melden

De gedupeerden moeten zich daarom zelf bij Van Berkel melden. Dat kan via messenger van facebook of een e-mail aan: Janineberkel@hotmail.com. Vermeld daarin uw naam, bankrekeningnummer en het grafnummer waar het om gaat.

Belangrijk om te weten: Van Berkel mag van de gemeente wel een lijst inzien met de lijst van grafnummers waarvan vernielingen bekend zijn bij de gemeente en de politie. Zo kan ze controleren dat het geld bij de juiste mensen terechtkomt.Gedupeerden kunnen zich melden tot de afloop van de actie op 14 augustus.