Archief
Fred van der Ende

Jongerenraad Westland wil veiliger straten voor meisjes en vrouwen

De Westlandse Jongerenraad gaat de gemeenteraad adviseren om van Westland een 'Safe Streets'-gemeente te maken.

Zo'n gemeente zorgt voor veilige straten, openbaar vervoer en horeca, zodat meisjes en vrouwen geen geweld of intimidatie ondervinden.

"Ik ervaar het zelf ook: in mijn eentje in het donker naar huis fietsen kan niet. Vrienden fietsen mee of mijn ouders halen me op", zegt Emma Boellaard, de 18-jarige voorzitter van de Westlandse Jongerenraad. "Na het zomerreces gaan we een adviesstuk schrijven en naar de gemeenteraad sturen."

De Jongerenraad gaat in het najaar ook Soroptimistclub Westland ondersteunen bij de actie Orange the World. Op 25 november, Orange Day, kleuren in de hele wereld gebouwen oranje als startsein voor de jaarlijkse campagne, die aandacht vraagt voor het feit dat wereldwijd één op de drie vrouwen te maken krijgt met geweld, vaak onzichtbaar. Het gemeentehuis in Westland wordt sinds enkele jaren ook oranje verlicht.

Het thema van 2021 is Preventie. Soroptimistclub Westland richt zich daarom op voorlichting op scholen. Er komen maatschappelijke lessen op middelbare scholen. De centrale vraag aan jongeren is hierbij: "Wat is jouw rol?" De Jongerenraad ondersteunt ook deze lessen.

Emma Boellaard vertelt bij Maarten in de Middag meer over de plannen

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland