Archief
Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Aanleg nieuwe ovonde Hoek van Holland begint in oktober

De aanleg van een nieuwe ovonde - een ovale rotonde - op de huidige kruising Badweg/Strandweg in Hoek van Holland, begint naar verwachting in oktober.

Vandaag is bekend geworden dat bouwbedrijf Van der Werff Infra de werkzaamheden gaat uitvoeren. Voor de aanbestedingen werden vijf partijen geselecteerd, die allemaal een eigen plan moesten indienen. Doordat de aanleg plaatsvindt vlak bij een beschermd natuurgebied is een belangrijk gunningscriterium de mate van stikstofuitstoot. De reductie van stikstofuitstoot wordt door Van der Werff gerealiseerd door de inzet van elektrisch materieel en het toepassen van speciale filters.

Volgens de gemeente is de verkeerssituatie op het kruispunt nu erg onoverzichtelijk. Op drukke (strand)dagen levert dit geregeld opstoppingen op. Vanwege het doortrekken van de Hoekse Lijn tot het strand, moet het kruispunt op de schop.

De voorbereidingen voor de werkzaamheden beginnen in augustus. Dan worden er paddenschermen en paddenroosters geplaatst. Dit om te voorkomen dat de rugstreeppad op het bouwterrein kan komen. Naar verwachting zullen begin oktober 2021 de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de ovonde van start gaan. Het is de ambitie om begin april 2022, voor de start van het nieuwe badseizoen, de ovonde op te leveren.