Archief
WOS

Van 193 naar 445 positieve tests

De afgelopen zeven dagen zijn 445 regiogenoten positief getest op corona. Vorige week werden nog 193 positieve gevallen gemeld.

Met 344 positieve coronatestuitslagen springt Westland er deze week uit. Daarna volgt Maassluis met 52 positieve tests en Midden-Delfland telt er 49.

Terwijl landelijk de ziekenhuisbezetting weer toeneemt, is dat onze regio niet het geval. De laatste ziekenhuisopname was een maand geleden (19 juni). Ook het sterftecijfer staat al vier weken op nul.

Het aantal positieve tests in Nederland is ook internationaal gezien relatief hoog. Zo telt Nederland meer gevallen per miljoen inwoners dan Spanje, Griekenland en Frankrijk, waar het aantal besmettingen ook oploopt. Alleen in het Verenigd Koninkrijk is de situatie nijpender.

Het kabinet roept mensen op om zich bij terugkomst van vakantie te testen, voordat ze weer naar het werk gaan, naar school gaan of onder de mensen komen. Vakantiegangers die op Schiphol, Eindhoven Airport of op Rotterdam The Hague Airport terugkeren ontvangen een gratis zelftest.

Bekijk dagelijks de coronacijfers in ons dashboard.