Archief
WOS

WOS

Eind dit jaar geluidsscherm bij Leeweg

In het derde kwartaal van 2019 zouden de bewoners van de Leeweg in De Lier geen last meer hebben van het verkeerslawaai op de N223.

Dan zou er een geluidsscherm staan. Het wordt het najaar van 2021. Wethouder Snijders heeft de bewoners per brief laten weten dat het project in voorbereiding is en dat de uitvoering in het komende najaar plaats zal vinden. Hij schrijft dat in antwoord op vragen van Westland Verstandig, die na klachten van de buurt in mei aan de bel had getrokken.

De provincie had het geluidsscherm al in 2016 goedgekeurd. Het zou een 3 tot 4 meter hoog scherm worden over een afstand van zo'n 230 meter. De kosten, destijds geraamd op 600.000 euro, konden worden betaald uit een provinciale subsidie voor geluidswerende maatregelen, die de gemeente nog niet helemaal had opgemaakt.

Het duurde tot september 2018, voordat de toen net aangetreden wethouder Snijders de gemeenteraad beloofde met de Leeweg-bewoners te gaan overleggen. Dan zou een jaar later het scherm er kunnen staan. Een antwoord op de vraag waarom het zo lang heeft moeten duren, heeft Westland Verstandig niet gekregen.