Archief
Omroep West

Omroep West

Onzekerheid groot over doorgaan vakanties

"Hopelijk zit ik vrijdag in het vliegtuig", blijft Juliet optimistisch. Door het oplopende aantal coronabesmettingen in heel Europa zitten veel mensen in spanning over hun naderende trip.

Veel Nederlanders vragen zich af of ze nog wel op vakantie kunnen én willen. "De voorpret is er wel echt volledig af", vertelt Juliet uit Maassluis.

De WOS-presentatrice is een van de vele mensen die duimt dat ze toch nog op vakantie kan. Begin mei had ze een weekje Ibiza geboekt voor het gezin. Toen leek de keuze nog volledig veilig. "Het gaat een relatief normale zomer worden", dacht ze. Niet wetende dat de vakantie, gepland voor eind deze week, op de tocht zou komen te staan.

Uitgerekend woensdag gaf reisorganisatie TUI bij de NOS aan dat het reisadvies voor Ibiza uitgerekend op de dag dat Juliet zou vertrekken naar oranje gaat. De reisorganisatie zegt alle reizen te annuleren. Ze komt goed weg, want de Maassluise vliegt met een andere maatschappij. Als Ibiza inderdaad op oranje gaat, moet ze zich bij terugkeer laten testen op corona.

Niet alleen de Balearen, waar Ibiza onder valt, maar ook de Canarische eilanden, Portugal en Cyprus zouden volgens De Telegraaf vrijdag naar code oranje gaan.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis