Archief

Geen diploma-uitreiking, maar een diploma-schuitreiking

Docenten van Lentiz Dalton Mavo in Naaldwijk zetten alles op alles voor een onvergetelijke afsluiting van de middelbare schoolcarrière met een heel speciale diploma-uitreiking.

Door de coronamaatregelen moesten ze het hele jaar al creatief zijn en nu, aan het einde van het schooljaar, doen ze daar nog een schepje bovenop. De docenten stapten op de muziekschuit om de diploma’s naar groepjes eindexamenleerlingen toe te brengen. Inclusief hysterische outfits en zelfgeschreven liedjes. "We genieten er met volle teugen van", zegt docent Lennard van Gilst.

Op de kant staan ouders, broertjes en zusjes, die mee mogen genieten van het tekenmoment. Daarna stappen de leerlingen – met hun fiets – op de schuit om naar de volgende bestemming te gaan. Ondertussen een feestje vierend aan boord. Wat ze van de actie van hun leraren vinden? "Heel leuk en heel origineel!"

Van Gilst: "We hebben het afgelopen jaar geprobeerd het voor de leerlingen zo goed mogelijk te organiseren. Met online lessen, leerlingen naar school halen, extra ondersteuning… En ja, we hebben het als pittig ervaren. Maar als we het op deze manier kunnen afsluiten met z’n allen, dan maakt het ons jaartje wel helemaal rond."