Archief
Google Earth

Zienswijzennota Oranjebonnen laat nog op zich wachten

De reactie van het Rotterdamse college van B en W op de zienswijzen die zijn ingebracht op het ontwerpbestemmingsplan Oranjebonnen laat nog even op zich wachten.

Weliswaar heeft het college vandaag een besluit genomen over vrijgave van de zienswijzennota, maar dat gebeurt niet direct. “De gemeente maakt op korte termijn de zienswijzennota, inclusief de beantwoording van de zienswijzen, openbaar. Iedereen kan het dan inzien. Indieners van zienswijzen worden vóór het zomerreces uitgenodigd om hun zienswijze toe te lichten in de hoorzitting. Deze vindt naar verwachting eind augustus plaats”, is aan het einde van de middag bekendgemaakt.

Na de hoorzitting worden het ontwerpbestemmingsplan, de zienswijzennota en de resultaten van de hoorcommissie besproken in de raadscommissie BWB (bouwen, wonen en buitenruimte). Daarna is het aan de gemeenteraad om te bepalen wanneer het bestemmingsplan Oranjebonnen op de agenda komt ter vaststelling.

De Oranjebonnen is het poldergebied tussen Hoek van Holland en Maassluis en omvat de Bonnenpolder en de Oranjebuitenpolder. Een van de aspecten in het ontwerpbestemmingsplan is een mogelijke natuurbegraafplaats naast het Staelduinse Bos.