Archief
Google StreetView

Google StreetView

Raad wil dat overlast rondom Luna Events stopt

De Westlandse gemeenteraad wil een einde aan de overlast in de omgeving van Luna Events aan de Dijkweg in Honselersdijk.

Omwonenden hebben last van voorbij racende auto's en groepjes lachgasgebruikers. Reden voor GemeenteBelang Westland, Westland Verstandig en LPF om een motie in te dienen die het college van burgemeester en wethouders vraagt actief op te treden tegen de overlast.

Eerder zei burgemeester Bouke Arends dat hij geen melding had gehad over overlast bij Luna Events. Daar kwam hij tijdens de raadsvergadering op terug. "Op 19 juni hebben we een melding gehad van geluidsoverlast van Luna Events. De politie ging direct ter plaatse, maar de raceauto's waren bij een andere zaak, Luna was toen nog niet open", aldus de burgemeester. Op 2 juli waren er vier meldingen van verkeersoverlast en gebruik van lachgas.

In gesprek

Arends gaat in gesprek met Luna Events en ook met 'huisbaas' Royal Flora Holland om overlast daar zo veel mogelijk te reduceren. "Daarbij zal ik alle creativiteit aanwenden die mij gegeven is", zei de burgemeester. Een samenscholingsverbod waar de motie ook om vraagt, kan hij alleen inzetten bij dreiging van openbare orde en veiligheid. "Als het nodig moest zijn, zal ik niet schromen om hem in te zetten", zei Arends.

Een paar fracties hadden moeite met de opmerking dat de feestgangers bij Luna Events voornamelijk afkomstig zijn van buiten het Westland, voor Marokkaanse, Turkse, Afghaanse, Hindoestaanse en Nederlandse bruiloften, besnijdenisfeesten hennafeesten of jubilea.
Jenny Vermeer van het CDA: "Westlanders of niet, Luna of niet, deze mate van overlast tolereren we als raad niet".
Ulbe Spaans van GroenLinks voegde daaraan toe: "Overlast is voor iedereen erg, welke nationaliteit ook, Westlander of niet, Hindoestaan of Pakistaan, bomenknuffelaar of humanist, maar dat wél staat in de laatste bullet. Zo lang dat er staat, is de motie voor deel stigmatiserend."
Toen de indieners dat punt lieten vallen, werd de motie unaniem aangenomen.