Archief
WOS

Feestweek De Lier na aanscherpingen in wachtkamer

Er wordt nog steeds vol goede moed gewerkt aan een aangepaste Bradelier, maar met de huidige ontwikkelingen is niets zeker.

Het leek allemaal de goede kant op te gaan. Piet Voskamp van de Lierse Feestweek schrok van de toegenomen coronabesmettingen, vertelt hij op WOS Radio bij Maarten in de Middag. De organisator hoopte dat de editie van dit jaar alsnog kon doorgaan met toegangscontroles, maar nu de versoepelingen zijn ingetrokken tot en met 13 augustus weet hij voorlopig niet waar hij aan toe is. "Wij beginnen dan op 17 augustus. Ja, dat wordt allemaal een beetje problematisch, hè?"

Gaat de Bradelier dan niet door? Daar wil Voskamp niet aan: "Dat is niet gezegd. We willen eigenlijk nog even 14 dagen aankijken." Hij hoopt dat in die tijd duidelijk wordt of de gemeente alsnog met een vergunning komt. Voskamp: "Om de feestkrant nog op tijd in de bus te laten verschijnen, moeten we 28 juli de knoop doorhakken. Als er dan wat bekend is, dan heeft de gemeente gezegd dat ze dat nog wel voor elkaar krijgen."

"Het plan staat nog steeds, maar het is afwachten geblazen. Wat gaan de cijfers doen, wat zijn de ontwikkelingen en komt de overheid met uitsluitsel half juli?", zegt de vastberaden Voskamp. Lastig vindt hij het afwachten wel. "Ik heb ook tegen de gemeenteambtenaar gezegd: ik snap het wel, maar begrijpen doe ik het niet."