Archief

Fuchsiadeshow in Madestein gaat door

Na een jaar van afwezigheid vanwege de coronapandemie wordt komend weekend de 30ste Fuchsiade in Madestein op de grens met Monster gehouden.

Stichting Fuchsia Hobby Club Westland organiseert de Fuchsiashow. Naast vele fuchsia's, klein en groot, zijn er ook geraniums, zonnebloemen en andere zomerbloeiers te zien. Een van de initiatiefnemers is Piet van der Helm. Hij is blij dat de show kan doorgaan.

Het is voor de fuchsia een spannende tijd geweest. De maand mei was een zeer koude maand en dat doet de plant niet veel goeds. Piet van der Helm heeft zelf ook veel fuchsia's om en rond zijn huis. Het is hem toch gelukt om weer allerlei kleuren te krijgen. De enige kleur die niet voorkomt is geel, aldus Piet.

Naast bloemen en planten is er ook een imker op het terrein te vinden. De show wordt gehouden bij het volkstuinencomplex Madestein en is gratis toegankelijk. De organisatie vraagt bezoekers op de fiets te komen, want er is weinig parkeergelegenheid. De show is op vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur.