Archief
WOS

WOS

Subsidie provincie voor woningen op plek Monsters gemeentekantoor

De provincie Zuid-Holland stelt 190.000 euro beschikbaar voor het realiseren van woningen op de plek van het voormalig gemeentekantoor in Monster.

De gemeente had in april een beroep gedaan op de provinciale subsidiepot 'knelpuntenpot sociale- en middenhuur'. Op de plek van het gemeentekantoor, dat nu gesloopt wordt, moeten 40 appartementen komen: 32 sociale huurwoningen, 6 middenhuur-woningen en 2 goedkope koopwoningen. De meeste woningen zijn bestemd voor senioren en een aantal voor starters. De bijdrage van de provincie geldt voor de huurwoningen: 5.000 euro per woning.

Het geld van de provincie komt in eerste instantie terecht bij de gemeente, die het vervolgens gebruikt om het project goed van de grond te laten komen. Door de hoge bouwkosten is het bouwen van betaalbare woningen lastig. "Nieuwbouw op de plek van het voormalige gemeentehuis is belangrijk voor de centrumontwikkeling van Monster. Deze subsidie helpt om snel meer betaalbare woningen te realiseren op een heel mooie locatie", aldus wethouder Cobie Gardien (planontwikkeling).

De gemeente is over de woningen in het gemeentekantoor in gesprek met woningcorporaties.