Archief
Google Streetview

Google Streetview

Benfried komt in Belgische handen

Tuinbouwtoeleverancier Benfried uit Den Hoorn wordt overgenomen door het Belgische Arvesta.

Dit 120 jaar oude bedrijf is van oorsprong gericht op de landbouw, maar is inmiddels ook toeleverancier voor de tuinbouwsectoren en actief in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Benfried is een familiebedrijf dat sinds 1946 is uitgegroeid tot een professionele toeleverancier aan de internationale tuinbouwsector met een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en tuinmateriaal. De organisatie telt ruim 70 medewerkers verspreid over 4 vestigingen in Nederland (Den Hoorn, Honselersdijk, Berkel en Rodenrijs en Moerkapelle) en realiseert een jaarlijkse omzet van 41 miljoen euro. Arvesta noemt zich de grootste full-service partner van de land- en tuinbouwer in België. Er werken 2.000 mensen. Het bedrijf heeft ook 250 Aveve-winkels en 3 Eurotuin-winkels. Arvesta heeft een jaarlijkse omzet van 1,5 miljard euro.

Het behoud van continuïteit, identiteit en werkgelegenheid speelde voor Benfried een grote rol bij de keuze. "Deze overname maakt Benfried klaar voor de komende 75 jaar," zegt financieel directeur Petto Koop. "We zien dat klanten groeien en complexer worden en deze stap sluit aan bij de groeiambitie van Benfried." Voor de klanten verandert er zo goed als niets, aldus Koop.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd de Nederlandse concurrentieautoriteiten.