Archief
WOS

3 miljoen voor Westland Agenda III

De gemeente Westland stelt 3 miljoen euro beschikbaar voor de derde editie van de Westland Agenda, het programma waarmee gemeente en bedrijfsleven gezamenlijk projecten en activiteiten uitvoeren.

Voorwaarde is wel dat het bedrijfsleven minimaal een gelijkwaardige investering doet. Westland Agenda III zet in op een economie met een internationale uitstraling, die aantrekkelijk is voor jongere generaties en nieuwe bedrijven en bijdraagt aan het oplossen van wereldwijde problematiek zoals voedselzekerheid, verduurzaming en klimaatverandering.

De aftrap van het programma was in Kwintsheul bij het aardwarmteproject Nature's Heat. "Dit is een van de voorbeelden waarin de Westland Agenda's I en II hun succes hebben bewezen", aldus wethouder Albert Abee. "Dat het mede door de investeringen die door de gemeente zijn gedaan en vooral door de investeringen die daarna door de bedrijven zijn gedaan, een succesverhaal is."

Er zijn zes thema's geformuleerd, te weten: innovatie en ontwikkeling, duurzaamheid en gezondheid, arbeidsmarkt en onderwijs, werklocaties en dorpscentra, toerisme en recreatie en als zesde agrologistiek. Investeringen in deze thema's zullen een directe impact hebben op de Westlandse economie. De gemeente heeft de rol van facilitator en stimulator vanuit een nauwe samenwerking met alle betrokkenen. Dit heeft in de eerdere Westland Agenda's geleid tot forse doorbraken op het gebied van onder andere geothermie, biobase, nieuwe verdienmodellen en logistiek.

Organisaties en ondernemers kunnen vanaf vandaag hun aanvraag indienen via www.gemeentewestland.nl/ondernemen. Een begeleidingsgroep bekijkt of voorgestelde projecten en activiteiten binnen deze agenda passen. De begeleiders bewaken ook de uitvoering van Westland Agenda III en stimuleren het aandragen van nuttige en zinvolle projectvoorstellen.