Archief
Signbiblio

Signbiblio

Geen sportclubs met financiële problemen bekend in Midden-Delfland

Er hebben zich in Midden-Delfland nog geen verenigingen gemeld bij het gemeentebestuur omdat zij door de coronacrisis in de financiële problemen zijn gekomen.

Dat schrijft het college van B en W in reactie op vragen van de ChristenUnie. Die fractie wilde naar aanleiding van een onderzoek van de WOS weten hoe het gaat met de sportverenigingen in Midden-Delfland.

Uit het onderzoek blijkt dat veel sportclubs, voornamelijk in de binnensport, te maken hebben met ledenverlies. Dat is ook te zien bij verenigingen in Midden-Delfland. Maar, zegt het college: "Dit verschilt per sport en de mogelijkheden om in coronatijd toch te kunnen zorgen voor alternatieve activiteiten. Ook is nog niet duidelijk of de daling van het ledenaantal een tijdelijk effect is van de coronamaatregelen of dat het ledenaantal na coronatijd weer aantrekt."

Om clubs tegemoet te komen heeft de gemeente (een deel van) de veldhuur kwijtgescholden voor de periodes maart-mei 2020, oktober-december 2020 en januari-maart 2021. Dat scheelt de clubs in totaal 93.150 euro. Geld dat Midden-Delfland terugkrijgt vanuit een regeling van de Rijksoverheid.

Voor binnensportclubs kon Midden-Delfland overigens weinig betekenen. Die huren hun zaal niet bij de gemeente, maar bij externe partijen. "Een aanvraag op grond van de Tijdelijke Regeling Verhuurders Sportorganisaties om op die manier de huur van de binnensportorganisaties te compenseren, moet dan ook via deze organisaties plaatsvinden. Wij informeren deze verhuurders over die mogelijkheid."