Archief
WOS

WOS

Bewoners appartementencomplex Poeldijk thuis opgesloten door defecte lift

Het appartementencomplex aan de Eliasdreef in Poeldijk kampt sinds vrijdag met een defecte lift.

In het complex, dat in beheer is van woningcorporatie Arcade, wonen veel ouderen die slecht ter been zijn, en daardoor noodgedwongen binnen zitten.

Loek Bol woont op de tweede verdieping van het complex, en is afhankelijk van een rollator: "Ik kan niet weg. Ik kan met mijn scootmobiel en rollator niet naar beneden. Als de auto voor de deur staat, dan kan ik wel weg. Maar anders niet", legt Bol uit. "Materiaal kan natuurlijk kapot gaan, dat is niet zo erg. Maar nu duurt het wel lang."

Bewoonster Joke Zuijderwijk, woonachtig op de vierde verdieping, baalt van de situatie: "Iedereen is hier niet zo soepel meer. Naar beneden gaat nog wel maar naar boven is voor veel moeilijk. Ze kunnen nu niet boodschappen doen."

Afgelopen vrijdag hebben monteurs naar de lift gekeken, maar vooralsnog is de lift nog buiten gebruik. "Er is verder totaal geen communicatie geweest met Arcade. Het is voor een heleboel mensen een ramp", vertelt Zuijderwijk.

Een woordvoerder van Arcade laat echter weten dat zij pas sinds maandag op de hoogte waren van de defecte lift en dat de reparatiewerkzaamheden vandaag plaatsvinden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Poeldijk