Archief
WOS

WOS

Varend Corso zet alles op volgend jaar

Het Varend Corso wil volgend jaar zeker doorgaan en daarvoor heeft het de steun van vijf burgemeesters gekregen.

De burgemeesters van de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, Westland, Delft en Rijswijk hebben met de organisatie van Varend Corso een verklaring getekend dat ze alles op alles zetten om volgend jaar wel te kunnen varen. Dat zou dan zijn in het eerste weekend van juli. "Laten we hopen met alle energie dat we volgend jaar weer een enorme vloot hebben", aldus organisator Rob Baan.

De Grote Tuinverbouwing van SBS6 tekende ook mee. Het team had voor de gelegenheid een boot versierd met planten en bloemen en wil de komende jaren elk jaar een programma maken over het Varend Corso en wat erbij komt kijken om een boot samen te stellen.

Bij de ondertekening was ook een jeugdboot aanwezig met het thema Alice in Wonderland. De kinderen hadden deze boot zelf versierd. De boot mocht voorop, op enige afstand gevolgd door de grote versierde boot een rondje maken langs de route van het Varend Corso.

Begin februari moest de organisatie de editie van dit jaar afblazen vanwege de coronamaatregelen en daarmee gaat het voor de tweede jaar op rij niet door. Het thema zou nu 'It's showtime' zijn. Het thema van volgend jaar borduurt daarop voort en is 'Finally showtime'.