Archief
archief WOS

archief WOS

Man uit Monster aangehouden voor forse reeks autodiefstallen

Een 22-jarige man uit Monster en een 28-jarige Hagenaar zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij een groot aantal autodiefstallen.

Zij kwamen in beeld bij een sinds maart lopend onderzoek naar autodiefstallen in Leiden en omstreken. Een rechercheteam van de politie Leiden-Bollenstreek vonden tijdens het onderzoek veel informatie over de werkwijze van de verdachten. Zij gingen op zoek naar de auto's en lazen ze uit om vervolgens met een speciale machine een nieuwe sleutel te maken.

Daarna gingen ze terug naar het voertuig en konden ze hem met de nieuwe sleutel stelen. De gestolen auto's werden verplaatst naar verschillende locaties, zo bleek uit het onderzoek. Daar kregen ze valse kentekenplaten en na ongeveer een week werden ze verplaatst naar een loods in het midden van het land.

In deze loods trof het rechercheteam half mei ongeveer twaalf gestolen voertuigen aan. De 28-jarige Hagenaar is vlak daarna thuis aangehouden en zit sindsdien vast. Het rechercheteam vond daar blanco autosleutels en apparatuur om auto’s en autosleutels uit te lezen en nam alles in beslag. De 22-jarige man uit Monster is op 30 juni aangehouden.

Volgens de politie stal de bende ongeveer twee tot drie voertuigenper week in onder andere Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Delft, Den Hoorn, Reeuwijk, Oude Wetering, Zoeterwoude, en Pijnacker. Inmiddels staat de teller op 24 gestolen auto's die verbonden zijn aan het onderzoek, maar aanvullend onderzoek kan leiden tot nog eens tien tot vijftien autodiefstallen van deze organisatie.

Categorieen:
Nieuws Monster Westland