Archief
Signbiblio

Signbiblio

Ruim 28 miljoen euro uitgekeerd in regio tijdens vierde NOW-regeling

Het Rijk heeft in de afgelopen maanden ruim 28 miljoen euro uitgekeerd aan ondernemers en instellingen in onze regio, die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen.

Dit blijkt uit het register van de derde NOW-regeling, dat het UWV onlangs heeft gepubliceerd. Deze Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid moet ervoor zorgen dat ondernemers, die te maken hebben met flinke omzetverliezen door de coronamaatregelen, toch zoveel mogelijk werknemers kunnen behouden. De vierde aanvraagperiode liep van januari tot en met maart 2021.

Wat opvalt is dat er ten opzichte van NOW 3 (periode oktober-december 2020) minder aanvragen werden gedaan (749 nu tegenover 834 toen), maar het totaalbedrag wel iets hoger ligt: nu is dat 28.318.131 euro, waar dat in het laatste kwartaal vorig jaar ruim 26 miljoen euro was.

Bovenstaande grafiek is alleen te zien op de website. Gebruikers van de WOS-app kunnen de grafiek bekijken via deze link.

Drie bedrijven ontvingen meer dan 1 miljoen euro: Flexworld uit Hoek van Holland, Koppert Cress in Monster en Holland Flexworking in Maasdijk. Dat zijn overigens dezelfde drie bedrijven als in het laatste kwartaal van 2020.

Met 3,5 miljoen euro werd het meeste geld uitgekeerd aan ondernemers in Hoek van Holland, gevolgd door Naaldwijk (3,4 miljoen euro). Naar Schipluiden (3 ton) en Kwintsheul (ruim 4,5 ton) ging het minste geld.

Bovenstaande grafiek is alleen te zien op de website. Gebruikers van de WOS-app kunnen de grafiek bekijken via deze link.

Gemiddeld ging het hoogste bedrag naar de 35 ondernemers in Hoek van Holland. Dat lag op zo’n 100.000 euro. Dat bedrag wordt overigens fors opgekrikt door Flexworld en drie bv’s van de internationale rederij Stena Line. Met zo’n 15.000 euro lag het gemiddelde bedrag in Maassluis het laagst, gevolgd door ’s-Gravenzande (bijna 20.000 euro).

In Naaldwijk (114), ’s-Gravenzande (103) en Maassluis (93) zijn de meeste ondernemers en instellingen gevestigd die loonsteun aanvroegen en dat ook daadwerkelijk ontvingen. In de kleine kernen Kwintsheul en (19) en Schipluiden (13) was het minste aantal ondernemers dat in aanmerking kwam voor de NOW-regeling.

Bovenstaande grafiek is alleen te zien op de website. Gebruikers van de WOS-app kunnen de grafiek bekijken via deze link.

In onderstaand bestand is een overzicht opgenomen van alle bedrijven die in onze regio een voorschot ontvingen tijdens de vierde NOW-regeling.

Voor de maanden april, mei en juni gold een vijfde NOW-regeling. Deze is inmiddels gesloten. Eerder deze week maakte het UWV bekend dat er ‘slechts’ 46.000 aanvragen zijn binnengekomen, beduidend minder dan in de vorige periodes.