Archief
WOS

Maaslandse wacht WhatsApp-oplichter met schroevendraaier en pan op: 'Ik pak ze!'

Wennie van Vliet uit Maasland is een crowdfundingactie gestart nadat zij afgelopen zaterdag via WhatsApp was opgelicht.

Ze gloeit nog na van woede. Afgelopen weekend trapte ze in een babbeltruc van een WhatsApp-fraudeur. Wennie maakte 1.000 euro over, maar realiseerde zich vlak daarna dat ze was opgelicht. "Ik had op een gegeven moment in de gaten dat ik in de maling werd genomen."

Ze besloot de oplichter op creatieve wijze terug te pakken en in de val te lokken. "Ik heb gezegd dat er nog 2000 euro in een envelop in de schuur lag", vertelt Wennie. "Ik heb de oplichter staan opwachten met een baksteen, schroevendraaier en pan in mijn handen."

Maar Wennie's buren vonden haar plan echter niet verantwoord: "Ik heb uiteindelijk mijn attributen maar neergelegd en ben naar de buren gegaan. Vanuit de keuken hadden we goed zicht op de straat", legt Wennie uit.

De oplichter kwam met zijn auto de straat inrijden, stapte uit en liep naar de schuur. Voordat hij de schuurdeur kon openen, werd hij staande gehouden door Wennie en haar buren. "Ik ben voor hem gaan staan. Ik zei: 'je komt er echt niet uit. Je komt nooit weg hier'. De politie heeft de oplichter, een 25-jarige man uit Amsterdam, gearresteerd.

Wennie startte een crowdfunding en dat levert lieve reacties op: "Dapper dat jij die vent zo in de val hebt laten lopen. Chapeau!" en "Stoer dat je hem gepakt hebt!" is te lezen op de pagina.

Wennie vertelt bij Maarten in de Middag haar verhaal

Categorieen:
Nieuws 112 Maasland