Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Maaslandse pakt WhatsApp-oplichter terug

Een vrouw uit Maasland heeft een man die haar eerder op de dag had opgelicht via WhatsApp vanmiddag op creatieve wijze een koekje van eigen deeg gegeven.

De oplichter gebruikte de inmiddels 'bekende' truc: 'Ik ben je zoon, heb een nieuw telefoonnummer en heb dringend geld nodig'. De vrouw maakte 1.000 euro over, maar realiseerde zich vlak daarna dat ze was opgelicht. De politie kon toen niet veel meer voor haar betekenen.

Het slachtoffer besloot het heft in eigen hand te nemen en een val te zetten. Ze vertelde de oplichter nog 2.000 euro in haar huis aan het Ingeland te hebben. Dat zou ze in de schuur leggen. En omdat ze zelf weg moest, stond de schuurdeur open.
De oplichter kwam een uur later met zijn auto de straat inrijden, stapte uit en liep naar de schuur. Voordat hij de schuurdeur kon openen, werd hij echter staande gehouden door buurtbewoners, die het alarmnummer 112 belden.

Taxi

De man probeerde zich nog te redden, door te zeggen dat hij taxichauffeur was en iemand kwam ophalen. Het adres dat hij noemde lag echter aan de andere kant van de straat en de bewoners zelf wisten van niets.

Agenten hebben de man meegenomen.