Archief

Van Rossum verlaat volgend jaar Westlandse politiek

Het Wateringse CDA-raadslid Jan van Rossum (70) zwaait komend voorjaar af.

Van Rossum vindt het na een periode van twintig jaar tijd om, aan het einde van de huidige raadsperiode, afscheid te nemen van de dagelijkse politiek. Na enkele jaren steunraadslid voor het CDA in de toenmalige gemeente Wateringen te zijn geweest, werd hij daar in 2002 raadslid. Vervolgens kreeg hij aansluitend zitting in de raad van de nieuwgevormde gemeente Westland (2004).

"Ik heb het altijd als een voorrecht beschouwd om mee te kunnen denken en werken aan de toekomst van de eigen leefomgeving en in een nog veel breder gemeenteverband. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan, ook al kostte het vaak best veel tijd. Maar als er dan zo nu en dan ook nog wat resultaat behaald kan worden van de inbreng, dan geeft dat een extra tevreden gevoel", zegt hij terugblikkend. Van Rossum noemt het raadslidmaatschap een heel mooie bijbaan.

CDA-fractievoorzitter Jenny Vermeer stelt dat het vertrek van Van Rossum eraan zat te komen. "Met zijn afscheid raken wij een echte volksvertegenwoordiger kwijt met aandacht voor grote en kleine zaken. Door zijn vasthoudendheid is het wandelpad bij de duinen in Ter Heijde aangelegd en mede door zijn grote inzet is De Waterman een zwembad met toekomst en is onder andere het 'pootje van Bram' gerealiseerd", aldus Vermeer.

Begin deze maand maakte Ulbe Spaans (GroenLinks) bekend dat hij na 15 jaar de Westlandse politiek verlaat na de huidige zittingsperiode.

Van Rossum geeft bij Maarten in de Middag een toelichting op zijn beslissing