Archief
WOS

WOS

Vrachtwagenparkeerterrein Schipluiden wordt met hek afgesloten

Het vrachtwagenparkeerterrein aan de Dorppolderweg in Schipluiden wordt definitief afgesloten met een hek.

Een meerderheid van de gemeenteraad van Midden-Delfland ging daar dinsdagavond mee akkoord. Alleen de fracties van PvdA en Mijn Partij stemden tegen. De laatste fractie ziet liever woningbouw voor starters op die locatie. Daar diende ze eind vorig jaar al een initiatief voor in, maar kreeg er de handen toen niet voor op elkaar. Raadslid Joop van der Spek noemde het huidige voorstel dan ook "een gemiste kans". PvdA-fractievoorzitter Ellen Snethlage vond dat het college andere opties, waaronder ook woningbouw, had moeten onderzoeken.

Inbraken en drugsafval

Het parkeerterrein vormt al jaren een probleem. Het terrein is ooit aangelegd voor lokale vrachtwagenchauffeurs. De bedoeling ervan was en is het parkeren van vrachtwagens binnen de bebouwde kom tegen te gaan.
Omdat het terrein nu niet afsluitbaar is, gebeuren er geregeld zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Voorzitter Aad van Winden van de buurtpreventie sprak tegenover de WOS eerder al over inbraken in vrachtwagens, vuilstort, drugshandel en het storten van drugsafval. Daarnaast gebruiken nu ook niet-lokale chauffeurs het terrein om er te overnachten. Dat gaat ten koste van de parkeercapaciteit.

Het afsluiten van het terrein, zoals eerder ook al gedaan werd in Maasland, moet de problemen oplossen. De gemeente draagt het parkeerterrein over aan een aantal ondernemers, die het gaan beheren en verhuren aan chauffeurs. Er komen twintig parkeerplaatsen, gebruikers betalen 350 euro per jaar. Dat bedrag komt ten goede aan de gemeente.

Overigens blijft het voorste deel van het parkeerterrein openbaar toegankelijk, bijvoorbeeld voor mensen die de naastgelegen begraafplaats willen bezoeken.