Archief
ALS Westland

ALS Westland

John van der Meij Memorial: 10.000 euro voor ALS Westland

Linda Slaghuis en Leny Scheffers van ALS Westland hebben op sportpark Commandeur in Maasland een cheque van 10.000 euro overhandigd gekregen.

Dat gebeurde door organisator Jan Onck van de John van der Meij Memorial: een keepersclinic voor jonge doelmannen uit de regio.

John van der Meij was een zeer getalenteerde doelman die bij veel voetbalverenigingen in de regio het doel heeft verdedigd. Helaas kreeg hij te maken met de spierziekte ALS en is hij in 2015 hieraan overleden. Om geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van de ziekte, werd de keepersclinic georganiseerd. Diverse sponsors maakten dit mogelijk.

De clinic op het Maaslandse sportpark, waarvoor heel wat jeugdige talenten zich hadden opgegeven, stond onder leiding van Jeroen van der Kaay, keeperstrainer van Feyenoord en een aantal ervaren keepers uit de regio, waaronder Maarten de Fockert (Excelsior Rotterdam) uit Maasland, jeugdkeeper Caleb Kramer van ADO Den Haag, en ex-international Oscar Moens uit Maassluis. De dag begon emotioneel met het uitrollen van een banier door de familie Van der Meij met daarop een foto van John.

Jan Onck vertelde bij Maarten in de Middag over zijn tijd met John van der Meij

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maasland