Archief

Sfeeractie bij voetbalderby MVV '27-VDL

Vlak voor aanvang van de derby tussen MVV '27 uit Maasland en VDL uit Maassluis hielden de voetbalclubs een gezamenlijke sfeeractie voor de zieke keeperstrainer John van der Meij van MVV '27, die lijdt aan ALS. Van der Meij keepte in het verleden voor VDL en is inmiddels jarenlang betrokken als keeperstrainer bij de Maaslanders.

De spelers van beide teams kwamen hand in hand het veld op, omringd door rode, witte en blauwe rook (de clubkleuren van MVV '27 en VDL) en met het nummer You 'll never walk alone op de achtergrond. Vervolgens sloegen spelers van beide teams de armen om elkaar heen, waarna zij Van der Meij gingen begroeten. Tot slot werd er nog een groot spandoek uitgerold waarop herkenbare plekken in Maasland en Maassluis waren afgebeeld. In het midden van dat spandoek was een keeper afgebeeld met bovenaan het spandoek de tekst You'll never walk alone.



Eerder op de ochtend vond bij MVV '27 de opening plaats van nieuwe kleedkamers voor de G-teams. Baron Bentink, commandeur Maasland van de Ridderlijke Orde Balije van Utrecht, verrichtte de opening.



Beelden van deze dag zijn maandag vanaf 19.00 uur in het WOS Regionieuws te zien.