Archief
WOS

WOS

Inhoudelijke behandeling MH17-proces begonnen

In de rechtbank op Schiphol begint vandaag de inhoudelijke behandeling van de strafzaak rond het neerstorten van vlucht MH17.

Vier mannen, Igor Girkin, Sergej Doebinski en Oleg Poelatov uit Rusland en de Oekraïner Leonid Chartsjenko, worden verdacht van betrokkenheid bij het neerhalen van het vliegtuig.

Zij worden verdacht van samenwerking om een Buk-raket naar strijdgebied in Oost-Oekraïne te halen en hem in stelling te brengen, met als doel om een vliegtuig neer te schieten. Van de vier verdachten laat alleen Poelatov zich vertegenwoordigen door advocaten.

Naar verwachting komen de strafeisen van het Openbaar Ministerie in het najaar. De strafzaak zal waarschijnlijk tot volgend jaar duren.

Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 uit de lucht geschoten. Daarbij kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie dus Elsemiek de Borst, maar ook Petra van Langeveld en haar zoon Gary Slok uit Maassluis. Slok is een van de twee niet geïdentificeerde slachtoffers van de ramp. Op de algemene begraafplaats in Maassluis is een kist met persoonlijke spullen van Gary begraven, naast zijn moeder.

Nabestaande vertelt bij Maarten in de Middag over hoe hij zich voelt bij deze rechstzaak

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis